header image

von Willebrandin tauti

Toinen perinnöllinen verenvuototauti on nimeltään von Willebrandin tauti (VWT). Siihen voivat sairastua sekä miehet että naiset ja vuodot ilmenevät lähinnä limakalvoilla. Tautia hoidetaan hyytymistekijä VIII -konsentraatilla, joka sisältää myös von Willebrandin hyytymistekijää (VWF). Von Willebrandin taudin periytyminen on monimutkainen ja taudin vaikeusaste vaihtelee eri ihmisillä.

 

Tauti jaetaan eri tyyppeihin vaikeusasteensa mukaan. Tyyppi 1 on lievin muoto ja tyyppi 3 vaikein. Tyyppi 1 on tavallisin ja tyyppiä 3 esiintyy erittäin harvoin. Potilaat, jotka sairastavat tyypin 1 von Willebrandin tautia, voivat monessa tapauksessa olla täysin tietämättömiä sairaudestaan, kunnes he ensimmäisen kerran vuotavat spontaanisti esimerkiksi onnettomuuden, kirurgisen toimenpiteen tai hampaanpoiston seurauksena. Potilaat, joilla on tyypin 2 tai 3 von Willebrandin tauti, kärsivät spontaaneista vuodoista niveliin ja lihaksiin, mutta myös nenäverenvuodoista ja suolistoverenvuodoista. Naiset, joilla on von Willebrandin tauti, kärsivät usein pitkistä ja runsaista kuukautisvuodoista.

  

 Octapharman valmiste von Willebrandin taudin hoitoon:wilate
® on ensimmäinen von Willebrandin tautia sairastavalle potilaalle tarkoitettu valmiste, jossa on sekä hyytymistekijä VIII:aa (FVIII) että von Willebrandin -tekijää (VWF) fysiologisessa suhteessa, yhden suhde yhteen.

Linkki valmisteyhteenvetoon
500 IU  1000 IU